[Rin Ahmad] Ebook Bimbo by Rin Ahmad Read online

Read & Download Bimbo by Rin Ahmad

Zad Azad pula tarik diri demi kebahagiaan Dani Ikram dan ElsurayaSaat hubungan sedang memekar sebuah kebenaran terbongkar Ayat ‘astalavista loozzerwith double o and double z’ yang diungkapkan oleh Dani Ikram ketika mereka outstation di Seoul Korea membuka mata hati Elsuraya Ayat itu Ayat yang membuatkan kedua dua orang tuanya maut dalam kemalangan jalan raya“All along It is you All along It is a lie” – Elsuraya“Listen” – Dani Ikram“Truth that night it was you You were the one” – ElsurayaHati Elsuraya mula berbelah bahagi Cintanya pada Dani Ikram dan dendamnya pada Dani Ikram Dapatkah dia memaafkan lelaki itu sedangkan dendamnya masih membara Dapatkah dia reda dengan ketentuan Ilahi sekiranya lelaki itulah jodoh untuknya yang telah tertulis di lohmahfuz Kuatkah dia berperang dengan perasaannya sendiri Semuanya bakal terjawab dalam BIMBO“Miss Bimbo versus Mister Douchebag”“Fantasi versus Realiti?. Bimbo currently the best novel ever bacaSebelum beli bimbo nak beli Brain Beauty and Belief by Dian Pelangi tapi tak jadi sebab review banyak on Beauty than Belief Bimbo not juts a novel to me but than teaching me to realize about myselfTeaching me to become a better person need than a will words from novel that struck me nak jadi baik tu senang nak jadi beriman tu payah Hopefully Rin Ahmad will write stories that can inspire us even just me in future

Free download ß PDF, eBook or Kindle ePUB ì Rin Ahmad

Bimbo by Rin Ahmad

BIMBOHarga RM2300muka surat 584Dalam hidup Elsuraya hanya seorang lelaki yang dinantikannya Bukan bakal kekasih jauh sekali bakal suami Tetapi seorang lelaki yang menyebabkan nyawa keluarganya diragut kejam Dia ralat kerana tidak dapat bersama dengan keluarganya dan memegang status anak yatim piatu kerana lelaki itu Siapakah lelaki itu sebenarnya Azad Ya ke“Astalavista loozzer With double o and double z”Adakah kerana kata kata yang dilontarkan bertahun dulu membuat jiwanya sentiasa parah dan terluka Ingin sungguh dia bertemu dengan empunya suara jelik itu agar dendamnya terlunasPerkenalan Elsuraya dengan Dani Ikram membuahkan bibit cinta SMS menjadi titik awal hubungan yang indah ituDah gugel douchebag Kejamnya Do I deserve that – Dani IkramDo I deserve bimbo ElsurayaTanpa disangka Azad yang dibenci ialah sahabat baik Dani Ikram Dan Azad pula tidak sanggup memberitahu Elsuraya perkara sebenar kerana sayangkan persaha. Hmmm Nak review tak nak yeHmmm Okey start with a couple of setbacks Dua je memang tak banyak The flashbacks which are a bit confusing and a few grammar glitches which most of the time i ignored because i love the storyline so muchThe rest I love it Every bit of itDani s insecurityElsuraya s insecurityAzad s gentleman s acceptance of what his family decides for him And his friendship with DaniAnd the one i love the most is how maybe just maybe Bell s palsy Dani yang mungkin menjadi kafarah dosa untuknya sebab mulut tu tak terjaga sebelum ni main cakap ikut sedap je That for me is deepAnd of course every place description is impeccable thank you writer

Rin Ahmad ì 6 characters

Batannya dengan Dani Ikram Dia rela dituduh ‘pembunuh’ walaupun hakikatnya insan lain yang menyebabkan tragedi hitam itu berlaku Sementelah hatinya sudah jatuh sayang pada Elsuraya Dia tidak sanggup melihat sahabat baiknya dan wanita yang mula mengetuk pintu hatinya menderitaKeadaan semakin rumit bila keluarga cuba menjodohkan Elsuraya dengan Azad Apatah lagi mereka sangat rapat dengan arwah ibu dan bapa Elsuraya Serasa mereka bertanggungjawab untuk menjaga dan melindungi Elsuraya“Su tak nak Su benci Azad Apa auntie merepek ni Su takkan bertunang dengan dia” – Elsuraya“Su cuba tengok lagi jauh Umur Su makin meningkat Su perlukan orang untuk jaga Su Keluarga Azad cukup baik dan mampu jaga Su macam anak sendiri dan Azad sendiri tak kurang apa pun Lainlah kalau Su ada calon lain Auntie tak akan paksa” Puan RosannaNamun Dani Ikram lebih pantas mendahului Elsuraya cepat cepat diikat agar tidak terlepas ke tangan A. 1 Fuh This is the best masterpiece that i ve ever read from u sis2 This is not just a love story between a man a womanit is than that3 About BP i really do not know that this kind of thing really existst for introducing it to me4 While reading this book i actually cried at chap 51then happy just for a while sad again 5 BRAVO to u sisreally really really love this story before i forget i love this phrase strong person will not walk away from the people who hurt them They will forgive because forgiving is their way of taking care of themselves


10 thoughts on “Bimbo by Rin Ahmad

  1. says:

    1 What do you think about all day?2 What occupies your mind most of the day?3 What do you think about while praying?4 What is distracting you while praying?5 What is the first thing you think about when you wake up in the morning?6 What is the

  2. says:

    Favourite book of the decadeThank you Rin Ahmad BIMBO is a treasure Takda part yg saya tak suka I devour every word written Stayed up all night

  3. says:

    Hmmm Nak review tak nak yeHmmm Okey start with a couple of setbacks Dua je memang tak banyak The flashbacks which are a bit confusing

  4. says:

    What can I say?a masterpiece from Rin Ahmad will never disappoint the readersalthough entitled BIMBOit is definitely way oppositefull of knowledgeit is one of the best among all her novelsyou must get a copy of it todaydefinitely

  5. says:

    #14 2019One thing that I realised after rereading this for the nth time Dani Ikram never apologize for the cold bad treatments he give to Elsuraya after his dad Dr Ishak died What did he said? Oh just bukankah darjat suami lagi tinggi dari ibu bapa lepas mereka sudah berkahwin? I like Dani I consider him as my fave male character from Rin Ahmad However Dani Ikram and his ego? Uhm I don't think I like this side of himReview on April 17 2015

  6. says:

    1 Fuh This is the best masterpiece that i've ever read from u sis2 This is not just a love story between a man a womanit is than that3 About BP i really do not know that this kind of thing really existst for introducing it to me4 While reading this book i actually cried at chap 51then happy just for a while sad again 5 BRAVO to u s

  7. says:

    Bimbo currently the best novel ever bacaSebelum beli bimbo nak beli Brain Beauty and Belief by Dian Pelangi tapi tak jadi sebab review banyak on Beauty than Belief Bimbo not juts a novel to me but than teaching me to realize about my

  8. says:

    I miss SeoulI miss MadinahI miss MakkahWill write a proper review next time 11th feb 2016 it has been a year and i still love Dani Ikram and Elsuraya

  9. says:

    Book #9 2015Well well well The fourth book by this authornot a disappointment either I loved it And i'm glad the author did her hom

  10. says:

    I have been reading Rin Ahmad's since ARLUNA which fascinating now BIMBO urge by one agent to read it what can i say Rin you have did it againBIMBO start will a tragic teenager Elsuraya who's Vendetta toward Azad for a sins that cannot be forgivenAn unexpected event which lead Dani to Elsuraya loosing his car key calling her BIMBO should really leave him being unforgiven but after few meetings Dani fell for her while she trying h